سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سقای کربلا
 

علائم حتمی ظهور :نشانه هایی که در آستانه ظهور حضرت مهدی (عج) تحقق خواهد یافت ، پنج نشانه است که به آنها علائم حتمیه ظهور نیز می گویند :


 

 

در روایتی از امام صادق (ع) چنین نقل شده که فرمدند : پنج نشانه قبل از ظهور قائم (عج) می باشد :

1) صحیه آسمانی

2) خروج یمانی

3) خسف در سرزمین بیداء

4) خروج سفیانی

5) قتل نفس زکیه .

توقیع :

توقیع به معنای امضا کردن نامه و فرمان یا نشان کردن برنامه و منشور است . همچنین پاسخ هایی است که بزرگان و دولتمردان ، زیر سؤال ها و در خواستهای کتبی که از ایشان می شود ، می نویسند.

ذی طوی :

« ذی طوی » نام منطقه ای است در یک فرسخی مکه که داخل حرم قرار دارد و طبق برخی روایات از آنجا به عنوان جایگاه زندگی حضرت مهدی (عج) در زمان غیبت یاد شده است.

اعمال و عباداتی که می توان به نیابتت امام زمان (عج) به جا آورد :

انجام حج و عمره ، انجام طواف خانه کعبه ، صدقه دادن ، قرائت قرآنن ، قربانی کردن ، ادای دین مؤمنین ، آزاد کردن اسیر.

براق :

براق ، اسبی است که حضرت جبرئیل در آستانه ظهور برای حضرت مهدی موعود (عج) خواهد آورد. براق ، همان استری است که رسول اکرم (ص) در شب معراج بر آن سوار شد و به معراج رفت.

مسجد مقدس جمکران :

مسجد جمکران در حدود 6 کیلومتری جنوب شرقی قم واقع شده است. چنین نوشته اند که این مسجد به دستور مستقیم حضرت مهدی (عج) توسط حسن بن مثله در سال 293 قمری ساخته شده است. در حال حاضر این مکان مقدس به یکی از میعادگاههای بزرگ عاشقان ولایت و امامت تبدیل شده که هر هفته شبهای چهارشنبه و جمعه ، به ویژه در ایام مبارک نیمه شعبان هزاران نفر در آن گردد هم می آیند و از طریق تشکیل مجالس دعا و نیایش ضمن تجدید عهد با امام زمان (عج) از خداوند تبارک و تعالی ، تعجیل در فرج منجی عالم بشریت را درخواست می نمایند. این مسجد دارای آدابی خاص و نمازهای ویژه ای نیز هست.


 

حضرت مهدی (عج) از نسل امام حسن (ع) و امام حسین (ع) است :

پیامبر اکرم (ص) در آخرین روزهای زندگی در حضور حضرت زهرا (س) در حالی که با دست مبارکشان به سوی امام حسن و امام حسین (علیهما السلام ) اشاره می کرد ، فرمود : « مهدی امت از آنهاست » . نظر به اینکه مادر امام محمد باقر (ع) ، دختر امام حسن مجتبی (ع) است. حضرت مهدی (عج) نوه پسری امام حسین (ع) و نوه ی دختری امام حسن مجتبی (ع) است.

احکام مربوط به امام عصر (عج) :

رساندن جایی از بدن به نام مبارک امام زمان (عج) بدون وضو حرام است. مثلا دست زدن به نام مبارک « مهدی (عج) » حرام است و گناه دارد.

توضیح المسائل امام خمینی (ره) – مسئله 319

احترام گذاشتن به کاغذی که نام امام زمان (عج) بر آن نوشته شده ، لازم است.

توضیح المسائل امام خمینی (ره) – مسئله 140

اگر مسلمانی به امام زمان (عج) دشنام دهد ، یا با او دشمنی داشته باشد ، نجس است.

توضیح المسائل امام خمینی (ره) – مسئله 110

مستحب است اقرار به امام زمان (عج) را به کسی که در حال جان دادن است ، طوری تلقین کنند که بفهمد و مستحب است این کار را تا وقت مرگ تکرار کنند.

توضیح المسائل امام خمینی (ره) – مسئله 536

اگر روزه دار به وسیله گفتن یا نوشتن یا اشاره و یا مانند اینها به امام زمان (عج) عمدا نسبت دروغ بدهد ، اگرچه فورا بگوید دروغ گفتم یا توبه کند ، روزه او باطل است.

توضیح المسائل امام خمینی (ره) – مسئله 1596

زیارت آل یاسین :

امام زمان (عج) می فرمایند : هر وقت خواستید به سوی ما توجه کنید ، این زیارت را بخوانید که چنین آغاز می شود : « سلامٌ علی آل یس ... » ( این زیارت معروف به زیارت امام زمان (عج) یا آل یاسین است. ) این زیارت به تصریح برخی از علما ، جامع و کامل و بهترین زیارتهای آن حضرت است و در همه اوقات می شود آن را خواند. سندهای این زیارت صحیح و معتبر یوده و در مجامع مهم حدیثی و دعایی نقل گردیده است.

زیارت جامعه کبیره :

امام عصر (عج) درباره « زیارت جامعه کبیره » در حالت مکاشفه یا بیداری به علامه مجلسی (ره) فرمودند : « نعمت الزیاره » یعنی این زیارت بسار خوبی است.

زیارت ناحیه مقدسه :

زیارت نامه ای منسوب به امام زمان (عج) که در مورد امام حسین (ع) و یاران باوفایش می باشد.

دعای عهد :

امام زمان (عج) فرمودند : « هر کس چهل صباح دعا عهد را بخواند ، از یاوران امام زمان (عج) است.و اگر پیش از ظهور آن حضرت بمیرد ، خدا او را از قبرش بیرون می آورد تا در خدمت آن حضرت باشد. و خداوند برای هر کلمه آن ، هزار حسنه به او اعطا کند و هزار گناه از وی محو نماید. »

دانش :

امام صادق ( ع) فرمودند : دانش بیست و هفت حرف است . آنچه پیامبران (علیهماالسلام ) آوردند دو حرف است و مردم تاکنون بیش از دو حرف را نمی دانند. پس هنگامی که قائم ما قیام کند بیست و پنج حرف دیگر را گسترش می دهد و در میان مردم منتشر می سازد و آن دو حرف را هم به آن ضمیمه نموده تا آنکه بیست و هفت حرف خواهد شد.

انتظار در کلام معصومین (علیهماالسلام ):

حضرت علی (ع) می فرمایند : در انتظار فرج باشید و از رحمت ( و کارگشایی ) خدا ناامید نشوید ، زیرا بهترین اعمال در نزد خدای بزرگ انتظار فرج است.

پیامبر اکرم (ص) می فرمایند : انتظار فرج همرا با شکیبایی عبادت است.

امام صادق (ع) می فرمایند : در روزگار غیبت ، هر صبح و شام منتظر فرج باشید.

اللهم عجل لولیک الفرج

ادامه دارد...

 
ولادت حضرت قائم عج الله تعالی فرجه

نام: محمّد

نام پدر: امام حسن عسکرى(ع)

نام مادر: نرجس ( نرگس )

القاب: حجت ، خاتم ، صاحب الزّمان ، قائم ، منتظَر ، و از همه مشهورتر مهدى

زاد روز: شب نیمه شعبان 255 ، هنگام طلوع فجر

زادگاه: شهر سامراء

غیبت صغرى: از سنّ پنج سالگى به مدّت 69 سال

غیبت کبرى: با در گذشت چهارمین نماینده و سفیر آن حضرت از سال 329 آغاز گردید; و تا به هنگام فرمان الهى مبنى بر اجازه ظهور و قیام آن بزرگوار ، همچنان ادامه خواهد داشت.

محل ظهور: مکّه معظّمه.

محل بیعت: مسجدالحرام ، میان رکن و مقام.

یادگار أنبیاء: انگشتر سلیمان در انگشت او ، عصاى موسى در دستش ، و بطور خلاصه آنچه خوبان همه دارند او تنها دارد.

یاران: سیصد و سیزده نفر ( به عدد اصحاب بدر ) ، افرادى باشند که هسته مرکزى زمامدارى او را تشکیل دهند; و در حقیقت کارگردانان اصلى قیام مهدى(ع) ، و کارگزاران درجه اوّل انقلاب جهانى اسلام خواهند بود که از اطراف جهان به دور حضرتش گرد آیند.

مرکز حکومت: مسجد کوفه ، ــ  مرکز خلافت و حکومت جدّ بزرگوارش على(ع) ــ .

وزیر و معاون: عیسى(ع) از آسمان فرود آید و به عنوان وزیر با حضرتش همکارى نماید.

برکات حکومت و رهبرى او: درهاى خیر و برکت از آسمان به روى مردم گشوده شود; عمرها به درازا کشد; مردم همه در رفاه و بى نیازى بسر برند; شهرها همه بر اثر آبادانى و سرسبزى به هم پیوسته گردند ، آنچنان که مسافران را به برداشتن توشه نیازى نخواهد بود; و اگر زنى یا زنانى تنها از مشرق به مغرب روند کسى را با آنها کارى نباشد.

 

مهدی کیست ؟

از جابر بن عبدالله انصاری که گفته است از رسول خدا پرسیدم که من خدا ورسول او را می دانم ومی شناسم ام اولوالامر را نمی دانم . آن حضرت فرمود : ای جابر  ایشان خلفای من وامامان مسلمان بعد از من ، اول ایشان علی بن ابیطالب (ع) وبعد از آن حسن بن علی (ع) وبعد از آن حسین بن علی (ع) وبدنبال او محمد بن علی واو در تو رات معروف است به باقر وتو او را دریابی . ای جابر ، چون او را بینی سلام من را به او برسان وبعد از آن یک یک ائمه را نام می برد تا آنکه چون به حجت قائم ( عج ) رسید ؛ فرمود که نام او نام من باشد وکنیه من کنیه او وحجت خدا است وبقیة الله ؛ او در میان مردمان ، حق تعالی مشارق ومغارب را توسط او بگشاید واو از شیعه خود عنایت گردد.

 

ولادت حضرت مهدی (عج ) :

در سال 255 (ه . ق ) ، در سپیده دم روز جمعه ، پانزدهم ماه شعبان در شهر سامراپایتخت عباسیان ، دوازدهمین اختر آسمان  امامت وولایت حضرت حجة بن الحسن المهدی (عج ) در خانه امام حسن عسگری دیده به جهان گشود . نامش ، نام پیامبر - کنیه اش ، کنیه پیامبر - ابوالقاسم - مادرش نرجس ونام پدر بزرگوارش امام حسن عسگری (ع) است . آن یادگار الهی حجت ، قائم ، خلف صالح ، صاحب الزمان وبقیة الله لقب گرفته است و مشهورترین لقبش حضرت مهدی است .

و لادت با سعادتش از دشمنان پنهان مانده ونام ونشانش از بدخواهان در نهان ، زیرا حکومت خون آشام وقت ودستگاه ستمگر خلافت ، سخت در پی او ومشتاق یافتن ونابود ساختنش بود . تمام نیروی خود را در اطراف خانه امام حسن عسگری ( ع) متمرکز کرده ودهها جاسوس به کار گرفته بود ، بر هر جاسوسی ، جاسوسی دیگر گمارده بود تا از ولادت ولی خدا حضرت بقیة الله (عج) آگاه شده ، نو رخدا را خاموش کند ، ولی مشیت خداوند برآن تعلق گرفته بود که حجت خو را از گزند دشکنان حفظ کند .

 

احادیثی از شخصیت امام مهدی (عج ):

مهدی مردی است از فرزندان من که چهره اش چون اختر تابناک است . « پیامبر اکرم (ص) »

مهدی طاووس بهشتیان است . « پیامبر اکرم (ص) »

با مهدی ما حجتها گسسته می شود . او پایان بخش سلسله امامان ، نجات بخش امت واوج نور وراز نهان است . « امام علی (ع )»

اگر او [ امام زمان (عج) ] را دریابم تمام عمر به او خدمت می کنم . « امام صادق (ع) »

من یادگار خدا در زمین وجانشین وحجت او بر شما هستم .« امام مهدی (عج )»

من مایه امان اهل زمینم ؛ چنانکه ستارگان مایه امان اهل آسمان اند .« امام مهدی (عج ) »

 

غیبت :

این مولود مسعود دو غیبت دارد :

نخست غیبت صغرییا کوتاه مدت - که بعد از شهادت امام حسن عسگری (ع) « هشت ربیع الاول سال 260 ه.ق »  ( زمان 6 سالگی حضرت ) آغاز شد وتا سال 329 ه.ق ادامه یافت . در این دوره که 74 سال طول کشید شیعیان می توانستند توسط سفیران چهارگانه اش با آن حضرت تماس بگیرند وبا وی ارتباط برقرار کنند . این چهار تن نایب خاص ، که شیعیان می توانستند در دوران غیبت صغری توسط آنها با حضرت مهدی (عج ) تماس بگیرند ومشکئلات خود را به ناحیه متقدسه برسانند وپاسخ هاس لازم را دریافت نمایند ، عبارتند از : جناب عثمان بن سعید عمروی ، محمد بن عثمان بن سعید ، حسین بن روح نوبختی وعلی بن محمد مسعودی ، که با رحلت او باب « نیابت خاص » بسته شد . پس از آن ، غیبت کبری آغاز شد که از سال 329 ه.ق تا کنون استمرار یافته است ، وپایانش بر کسی جز خداوند آشکار نیست . در این دوره سفیر ونایب خاصی برای آن حضرت نیست و راه تماس رسمی وآشکار برای مردم وجود ندارد وبر آنهاست که از نواب عام امام (ع) - یعنی از فقهای پارسا وخویشتن دار- پیروی کنند .

در هر حال ، نهان زیستی آن حضرت بدین معناست که دور از چشم مردمان ولی در زیر همین آسمان کبود بسر می برد . اگر برخوردی هم برایش پیشامد کند ، اغلب ناشناخته می ماند ودیدار هایش با شیعیان تنها به اذن خداست .

دوران غیبت کبری امام معصوم ، دوران آماده نبودن شرایط سیاسی واجتماعی جامعه اسلامی برای پذیرش وجود علنی وآشکار امام معصوم است .

امام حسن مجتبی (ع ) درباره غیبت طولانی ( کبری ) حضرت مهدی (عج) چنین می فرماید : به درستی که خداوند ، تولد او را پنهان نگه می دارد وشخص او را غایب می کند تا این که هنگام خروج وقیام ، بیعت هیچ کس بر گردن او بنا شد . او نهمین فرزند بردارم حسین است فرزند سرور کنیزان ، خداوند عمرش را در هنگام غیبتش طو لانی می گرداند ، سپس او را با قد رت خود همانند یک جوان کمتر از چهل ساله آشکار خواهد ساخت .

 

احادیثی از غیبت امام مهدی (عج):

قائم را دو غیبت است : در یکی از آنها ( از بس طولانی است ) درباره اش گفته می شود : [ او مرد ومعلوم نیست به کدام وادی رفته است.] « امام باقر (ع) »

قائم را دو غیبت است : یکی طولانی ودیگری کوتاه . در غیبت نخستین جایگاه آن حضرت را شیعیان خاص او می دانند ، و در غیبت نخستین جایگاه آن حضرت را شیعیان خاص او می دانند ، در غیبت دوم از جایگاه او کسی جز خدمتکارانش ، که بر دین اویند ، آگاه نیست .« امام صادق (ع) »

چگونگی بهره مندی از وجود من در دوران غیبتم ، همچون بهره ای است که از خورشید می برند ، آن گاه که ابر آن را از دیدگان نهان می کند .« امام مهدی (عج ) »

 

ظهور چیست ؟

ظهور واژه ای در زبان عربی است که برگرفته از کلمه ظهر می باشد ، زبان شناسان عربی « ظهر » را حاکی از هر نوع بروز وآشکار شدن که همراه با قدرت وقوت باشد ، دانسته اند . به واژه ظهور در ایات وروایات نیز اشاره شده ، چنانچه در قرآن کریم هم در آیه شریفه « هو الذی ارسل رسل بالمهدی ودین الحق ... »  یعنی « اوست که پیامبر خود را برای هدایت ودین حق فرستاد تا او را بر تمام ادیان چیره سازد اگر چه مشرکان نپسندند » که در یک معنا پدیدار شدن با قدرت وشکوه است . در این آیه ظهور به دین اسلام وحقایق قرآن ومعارف اسلامی نسیت داده شده است .

 

احادیثی از ظهور امام مهدی (عج):

هرگاه آواز دهنده ای از آسمان آواز داد که . « همانا حق در میان خاندان محمد است » ، در آن هنگام نام مهدی بر سر زبان های مردم می افتد واز جام محبت او می نوشند وجز نام او بر زبان ندارند . « امام علی (ع) »

خداوند قائم ما را از پس پرده غیبت بیرون می آورد وآنگاه او را از ستمگران انتقام می گیرد . « امام حسین (ع) »

آنگاه کا برپادررنده عدالت (امام مهدی عج ) قیام کند ، عدالتش نیکوکار وبدکار را فر می گیرد . « امام حسین (ع) »

 آنگاه که قائم ما قیام کند ، خدا آفت را از شیعیام ما بزداید ودلهایشان را چون پاره های آهن [ استوار ]  سازد .« امام سجاد (ع) »

منم که زمین را از عدالت لبریز می کنم ، چنانکه از ستم آکنده است . « امام مهدی (عج ) »

 

انتظار :

شما امیدوار فرج وگشایش الهی باشید واز کمکهای خداموند نومید نگردید ؛همانا برترین اعمال نزد خالق یکتا انتظار فرج است .

 

 احادیثی از انتظارفرج :

برترین اعمال امت من انتظار فرج است . « پیامبر اکرم (ص) »

در انتظار فرج باشید واز رحمت خدا نومید نشوید . « امام علی (ع) »

آن که منتظر فرج ما است ، همچون کسی است که در راه خدا در خون خود تپیده  باشد . « امام علی (ع) »

منتظران ظهور امام مهدی (عج ) برترین اهل هر زمان اند . « امام سجاد (ع) »

در شب و روزت منتظر فرج مولایت باش . « امام صادق (ع) »

آنکه به ما ایمان آورد وسخن ما را تصدیق کند منتظر امر [ فرج ]  ما باشد ، همچون کسی است که زیر پرچم قائم به شهادت برسد .  « امام صادق (ع) »

منتظر ظهور امام دوازدهم مانند کسی است که در رکاب پیامبر خدا شمشیر کشیده است واز ایشان دفاع می کند . « امام صادق (ع) »


[ شنبه 90/4/25 ] [ 6:0 عصر ] [ رضا یوسفی ]
.: Weblog Themes By MihanSkin :.

درباره وبلاگ

امکانات وب