سقای کربلا
 

حضرت فاطمه‏ى زهرا علیهاالسلام، تنها زن معصوم اسلام است، که عصمت او ریشه‏ى قرآنى و حدیثى داشته و تاریخ زندگى پرافتخارش، شاهد بزرگ دیگرى در این مقوله مى‏باشد. فاطمه علیهاالسلام پیش از آنکه متولد گردد، نطفه‏اش از غذاى پاک بهشتى در صلب پیامبر خدا صلى اللَّه علیه و آله و آنگاه خدیجه قرار داده شده و در رحم مادر، پناه و انیس او به حساب آمده و هنگام ولادت با فرستادگان غیبى به سخن پرداخته و سپس در مدت محدود حیاتش صدها کرامت محیرالعقول نشان داده و... همگى اینها از عصمت آن بانوى گرانقدر حکایت دارد. آرى فاطمه علیهاالسلام به عنوان الگو و اسوه‏ى زنان عالم معرفى شده و دیگر زنان، باید از زندگى بى‏لغزش او سرمشق بگیرند و شیوه‏هاى تربیتى و اخلاقى و خودسازى را، در آیین: عبادى، همسردارى، پرورش فرزند، حقوق اجتماع و مردم و... به کارگیرند و آن کنند که او کرده و آن گونه روند که او رفته است.

نگارنده عقیده دارد که خانه و زندگى مشترک خانوادگى، بهترین محک براى سنجش اخلاق و رفتار و ایمان و تقوا و عدالت و... هر کس محسوب مى‏گردد و حضرت فاطمه علیهاالسلام در کنار پدر و خانه‏ى پدرى امتحان خوبى داده و مدال «فداها ابوها». «ام ابیها» و دهها مدال دیگر از دست پیامبر خدا صلى اللَّه علیه و آله دریافت داشته است و هم در خانه شوهر تا آنجا پیش رفته، که امیرالمؤمنین مى‏فرمایند: فاطمه علیهاالسلام کوچکترین عملى که باعث خشم من گردد انجام نداد، او مرا نافرمانى نکرد و با اخلاق و رفتارش غمها و غصه‏هاى دیگر مرا برطرف ساخت.

شهادت قرآن بر عصمت فاطمه(س)

پروردگار عالم در قرآن مجید (سوره‏ى احزاب، آیه‏ى سى و سه) مى‏فرمایند:
انما یریداللَّه لیذهب عنکم الرجس اهل‏البیت و یطهرکم تطهیرا.
خداوند فقط مى‏خواهد پلیدى و گناه را از شما اهل‏بیت دور کند و کاملا شما را پاک گرداند.

این آیه گواهى مى‏دهد که اهل‏بیت معصوم و بى‏لغزش هستند و هیچ گناهى نمى‏کنند. («الرجس» در آیه شامل همه‏ى گناهان و لغزشها مى‏گردد، که اهل‏بیت از آنها دورند.)

مراد از اهل‏بیت کیست؟ جواب و بحث و بررسى آن در فصل اول این کتاب گذشت و طبق احادیث معتبر اهل سنت و اظهارات و اعترافات همسران پیامبر صلى اللَّه علیه و آله، ثابت گردید که مراد از آن پنج تن آل‏عبا مى‏باشند، که فاطمه‏ى زهرا علیهاالسلام یکى از آنهاست، بنابراین، فاطمه علیهاالسلام طبق گواهى قرآن مجید معصوم مى‏باشد.

استدلال امیرالمؤمنین در عصمت حضرت زهرا(س)

چون خلیفه‏ى اول پس از رحلت پیامبر خدا صلى اللَّه علیه و آله فدک را غصب کرد و حضرت فاطمه‏ى زهرا با او به محاجه و مناظره پرداخت، امیرالمؤمنین على علیه‏السلام نیز پس از سخنرانى و خطبه فاطمه علیهاالسلام در مسجد، به مسجد رفت و از جمله‏ى سخنانش خطاب به ابوبکر فرمود:

یا ابابکر! بگو ببینم قرآن خوانده‏اى؟
ابوبکر: بلى خوانده‏ام.
على علیه‏السلام: بگو ببینم آیه‏ى تطهیر: «انما یریداللَّه لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا، (1)در حق ما نازل شده، یا در حق دیگران؟
ابوبکر: در حق شما نازل شده.
على علیه‏السلام: اگر کسى شهادت دهد که فاطمه علیهاالسلام کار بدى انجام داده چه مى‏کنى؟ آیا شهادت او را مى‏پذیرى یا نه؟
ابوبکر: بلى، مى‏پذیرم و براى فاطمه علیهاالسلام مانند دیگران حد جارى مى‏کنم.
على علیه‏السلام: در این صورت در پیشگاه خدا کافر مى‏شوى.
ابوبکر: چرا؟
على علیه‏السلام: زیرا در این فرض، تو شهادت خدا را که به پاکى فاطمه علیهاالسلام گواهى داده قبول نکرده و گواهى مردم را گرفته‏اى، همان طورى که شهادت خدا و پیامبر صلى اللَّه علیه و آله را در این مورد نادیده گرفته و فدک را از فاطمه علیهاالسلام به یغما برده‏اى؟
ابوبکر! مگر فدک در دست فاطمه علیهاالسلام نبود؟ چرا و چگونه چیزى که در دست او است، از او بینه و شاهد مى‏خواهى؟

مردم چون این مناظره و سخنان على و ابوبکر را مى‏شنیدند، بر روى یکدیگر نگاه کرده و گفتند: «صدق واللَّه على بن ابى‏طالب؛ سوگند به خدا که حق با على علیه‏السلام است. (2)
قابل توجه است، که امیرالمؤمنین از آیه‏ى تطهیر بر عصمت فاطمه علیهاالسلام استدلال نموده و مهاجرین و انصار نیز آن را پذیرفته و مورد تأیید قرار داده‏اند.

روایت فریقین و عصمت فاطمه زهرا(س)

عن ابى‏جعفر (سلام‏الله‏علیه) فى قول الله (عز و جل) «انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا»، قال: نزلت هذه الآیه فى رسول‏الله و على بن ابى‏طالب و فاطمه و حسن و حسین (ع) و ذلک فى بیت ام‏سلمه زوج النبى فدعا رسول‏الله (ص) علیا و فاطمه والحسن والحسین (صلوات‏الله‏علیهم) ثم ألبسهم کساء له خیبریا و دخل معهم فیه، ثم قال: اللهم هولاء اهل بیتى و عدتنى فیهم ما وعدتنى، اللهم اذهب عنهم الرجس و طهرهم تطهیرا، فقالت و أنا معهم یا رسول‏الله قال: أبشرى یا ام‏سلمه فانک الى خیر (3)


امام باقر (ع) مى‏فرماید: آیه تطهیر درباره‏ى رسول‏الله و على و فاطمه و حسن و حسین (صلوات‏الله‏علیهم) در خانه ام‏سلمه نازل شده است. وقتى این آیه نازل شد حضرت على و فاطمه و حسن و حسین (سلام‏الله‏علیهم) را زیر کساى خیبرى جمع کرد و فرمود: خدایا اینها اهل‏بیت من هستند که در مورد آنان وعده‏ها داده‏اى خدایا رجس و پلیدى را از آنان دور کن و آنان را پاک و منزه گردان.
 

http://www.aviny.com/Occasion/ahlebeit/fatemeh/veladat/88/vijename.aspx#1


[ دوشنبه 90/3/2 ] [ 9:47 صبح ] [ رضا یوسفی ]
.: Weblog Themes By MihanSkin :.

درباره وبلاگ

امکانات وب