سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سقای کربلا
 

شاه

ویلیام شوکراس در کتاب خاطرات خود، آوارگی شاه را چنین توصیف می کند:

در اواسط فوریه که شاه بیش از یک ماه بود در مراکش به سر می برد، در میان دیپلمات های مقیم آن کشور، به شدت شایع شد که رفتار حسن با او سرد شده است. مقامات آن کشور، گفت و گو از «مردی که برای شام آمده بود» (و پس از صرف شام نمی رفت) می کردند و این مطلب را روشن ساخته بودند که شاه باید پیش از کنفرانس سران اسلامی که قرار بود در آوریل در مغرب تشکیل شود، از آن جا برود.

وقتی جعفر بهبهانیان که هنوز در مراکش به سر می برد و مشغول نامه نگاری به بانک هایی بود که شاه در آنها حساب داشت، به شاه گفت که حسن مایل است او هرچه زودتر از کشورش خارج شود، شاه باور نکرد.

شاه نمی توانست باور کند که حسن او را اخراج خواهد کرد. خود او هیچ گاه چنین عملی با پادشاهی که در گرفتاری دست و پا می زد، نمی کرد. وقتی جعفر بهبهانیان که هنوز در مراکش به سر می برد و مشغول نامه نگاری به بانک هایی بود که شاه در آنها حساب داشت، به شاه گفت که حسن مایل است او هرچه زودتر از کشورش خارج شود، شاه باور نکرد.

شاه روزهایش را به شنیدن رادیو و گردش در باغ و صحبت با امیراصلان افشار یا فرهاد سپهبدی، سفیر ایران یا مطالعه در کتابخانه می گذراند. برای او هنوز امکان نداشت بفهمد که در کشورش چه حوادثی روی داده است و چرا.


[ پنج شنبه 89/11/14 ] [ 8:35 صبح ] [ رضا یوسفی ]

رحلت حضرت محمد(ص) آن پیام آور صلح و دوستی، اسوه حق و حقیقت تلخ و جانگذاز است، این واقعه غمبارترین لحظه تاریخ برای مسلمانان جهان است که قرآن کریم، وحی الهی، این نور هدایت را برای همیشه تاریخ از آن حضرت به یادگار دارند.در آخرین روزهای زندگی پیامبر اسلام که آن حضرت در بستر بیماری بود و امیدی نیز به بهبودی ایشان نبود، اضطراب و دلهره مدینه را فراگرفته و همگان به هر شکل ممکن، پیگیر شرایط و اوضاع جسمانی پیامبر بودند .
حضرت فاطمه زهرا(س) دختر گرامی پیامبر اسلام در کنار بستر پدر حضوری دائمی داشت  ادامه مطلب...

[ پنج شنبه 89/11/14 ] [ 7:38 صبح ] [ رضا یوسفی ]

امام آمدصبح دوازدهم بهمن ماه سال 57 است. هوا دیگر بوی باروت نمی‌دهد. خیابان‌ها دیگر ردی از خون ندارد و خط سفید خیابان‌ها را گل‌هایی پوشانده که مسیر ورود حضرت امام را مشخص کرده است.

آفتاب: صبح دوازدهم بهمن ماه سال 57 است. هوا دیگر بوی باروت نمی‌دهد. خیابان‌ها دیگر ردی از خون ندارد و خط سفید خیابان‌ها را گل‌هایی پوشانده که مسیر ورود حضرت امام را مشخص کرده است.

خانه‌های تهران خالی از سکنه و خیابان‌ها مملو از جمعیت‌اند. آنهایی که جا مانده‌اند خودشان را رسانده‌اند به خانه‌هایی که تلویزیون دارند تا لحظه ورود حضرت امام را از طریق تلویزیون مشاهده کنند.

ناگفته‏هایى از ماجراى هجرت تاریخى امام خمینى (س) از نجف به پاریس

ادعاها و پاسخ به ادعاها، به روایت اسناد

دیگران از "هجرت امام" چه گفته‏اند و یادگار امام، چه مى‏گوید؟

اسنادى تازه و انتشار نیافته درباره‏ى وحشت رژیم شاه، از بازگشت امام به ایران

سیزده سال از پیروزى انقلاب اسلامى ایران مى گذرد، و مى رویم تا آغاز چهاردهمین سال آن را جشن بگیریم . دراین سیزده سال، کتابها، نوشته ها، مقاله ها و گزارش هاى فراوانى به وسیله نویسندگان و گویندگان و مفسران و تحلیلگران، با گرایشها و انگیزه هاى مختلف در ایران و جهان تهیه و ارائه شده است .

اینکه چرا پدیده اى بانام "انقلاب اسلامى" درایران به وجود آمد و چرا این انقلاب با نام "خمینى بزرگ" درهم آمیخت و براى همیشه تاریخ به ثبت رسید و چرا چنین شد، صدها کتاب و مقاله - ازدوست و دشمن - نوشته شد و اجمالى نیز در شماره پیشین همین نشریه، باعنوان "پیش درآمدى برتبعید آفتاب" به تحریر آمد که به روایت اسناد نگاهى داشت‏به سیر حوادث سال 1340 و واقعه عظیم 15 خرداد و حبس و حصر و تبعید امام به ترکیه و عراق . و اینک به مناسبت انتشار این شماره از مجله "حضور" که " یادمان ورود امام و 22 بهمن است "به رخدادهایى اشاره خواهیم داشت که از هجرت امام خمینى (س) از نجف به پاریس و بازگشت پیروزمندانه شان به خاک وطن اسلامى مربوط است .

ادامه مطلب...

[ سه شنبه 89/11/12 ] [ 9:59 صبح ] [ رضا یوسفی ]

         چند روز قبل از رفتن شاه، خانواده وی خروج را آغاز کردند. به گزارش نیویورک پست، ابتدا ملکه مادر و اشرف ایران را به سوی کالیفرنیا ترک گفتند.(?) سپس فریده دیبا، علیرضا و لیلا پهلوی با یک هواپیمای نظامی در ?? دی ماه ایران را ترک کردند.

سرانجام شاه تصمیم گرفت در ?? دی ماه با ملکه فرح ایران را ترک گوید. شاه تصمیم خود را به سولیوان اعلام کرد و توقع داشت آمریکا «به این مسافرت جنبه نیمه رسمی بدهد و از طریق فرودگاه نظامی آندرور مسافرت کند»، اما آمریکاییان چنین تقاضایی را نپذیرفتند. آنها معتقد بودند: این اقدام آمریکا «خطر تظاهرات گروه های مخالف و درگیری» را در پی دارد؛ بنابراین بهتر است شاه «برای ورود به آمریکا فرودگاه دورافتاده ای را انتخاب کند و حتی المقدور در ساعات شب وارد آمریکا شود» و سپس «از این فرودگاه عازم پایگاه نیروی هوایی آمریکا در کالیفرنیا شود و از آنجا با یک هلیکوپتر نظامی به ملک شخصی آننبرگ برود.» این نهایت ناجوانمردی در حق کسی بود که سالیان متمادی از منافع آمریکا محافظت نموده بود. آمریکاییان اصل پذیرفتن شاه را بر این تحلیل قبول کردند که فکر می کردند «پناه دادن شاه مورد خشم و غضب» آیت الله خمینی واقع نخواهد شد؛ «بلکه بر عکس تصور می کردند چون موجبات تسریع خروج شاه را از ایران فراهم آورده اند امتیازی هم به دست خواهند آورد.» سرانجام شاه تسلیم نظر آمریکاییان شد و به سولیوان گفت جزئیات مسافرت را به اطلاع سپهبد ربیعی فرمانده نیروی هوایی می رساند.(?) شاه روز ?? دی ماه برای اولین بار همه فرماندهان ارتش را با هم به کاخ نیاوران فراخواند.

ادامه مطلب...

[ سه شنبه 89/11/12 ] [ 9:54 صبح ] [ رضا یوسفی ]

ریزش ها و رویش ها در هر نظام و ساختار می تواند معیاری برای سنجش موفقیت آن بشمار آید به نحوی که چنانچه ریزش ها بیشتر از رویش ها باشد در حرکت ها و رفتار ها می باید تامل بیشتری داشت.

حوادث و رویدادهای سال های اخیر بویژه از پس برگزاری یک انتخابات چه در سال های آخر دهه هفتاد، چه سال 1384 و خصوصا پارسال که به دنبال خود باعث ریزش نیروهایی شد، دو نوع واکنش را به همراه داشته است بخش عمده ای که اغلب هم مردم اند از سر دلسوزی دلشان به دلیل ریزش سفره نشینان انقلاب به درد آمد و شاید هم با سئوالاتی در این خصوص مواجهه شدند اما عده ای دیگر که یا مغرضند و یا ناآگاه این ریزش ها را نوعی ضعف برای انقلاب و بعضا انحراف انقلاب و نظام از مسیر خود می دانند غافل از اینکه نظام هایی که بر محور ارزش های الهی شکل می گیرد از ویژگی ثبات و دوام برخوردارند و محدودیت های مادی و انسانی نمی تواند آنها را دستخوش انحراف سازد.

با این حال ریزش ها و رویش ها در هر نظام و ساختار می تواند معیاری برای سنجش موفقیت آن بشمار آید به نحوی که چنانچه ریزش ها بیشتر از رویش ها باشد در حرکت ها و رفتار ها می باید تامل بیشتری داشت.

این شرایط در جمهوری اسلامی آن هم در آستانه پایان سی و دومین سال عمرآن چگونه است؟  ادامه مطلب...

[ سه شنبه 89/11/12 ] [ 9:40 صبح ] [ رضا یوسفی ]

آنچه پس از رحلت رسول اکرم(ص) مدینه به وقوع پیوست این پرسش را در ذهن تداعی می کند که آیا رسول خدا(ص) به حوادث پس ازحیات خود اطلاع نداشت؟ در آن صورت برای پیشگیری از آن رخدادهای تاسف آور چه تدابیری اندیشیده و مردم را تاچه حد آگاه ساخته بود؟ آنچه در این گفتار می خوانیم پاسخ همین پرسش و بیان رویدادهایی است که با رحلت پیامبر(ص) به وقوع پیوست. ادامه مطلب...

[ سه شنبه 89/11/12 ] [ 8:58 صبح ] [ رضا یوسفی ]

سلام بر تو ای فرستاده خوبی ها، ای مهربانترین فرشته خاک. تو از ملکوت آسمان به زمین فرا خوانده شدی تا انسان را با معنای واقعی اش آشنا کنی. تو، آفتاب روشن حقیقت بودی در شام تیره زندگی. از مشرق دلها برآمدی و اکنون، آسمان تب دار غروب جانگداز توست.
در سال یازدهم هجرت رسول اکرم (ص) در آخرین سفرحج (در عرفه)، در مکه و در غدیرخم، در مدینه قبل از بیمارى و بعد از آن در جمع یاران و یا در ضمن ‏سخنرانى عمومى، با صراحت و بدون هیچ ابهام، از رحلت ‏خود خبر داد. چنان که قرآن رهروان رسول خدا (ص) را آگاه ساخته بود که ‏پیامبر هم در نیاز به خوراک و پوشاک و ازدواج و وقوع بیمارى و پیرى مانند دیگر افراد بشر است و همانند آنان خواهد مرد.  پیامبر اکرم (ص) یک ماه قبل از رحلت فرمود: ادامه مطلب...
[ سه شنبه 89/11/12 ] [ 8:46 صبح ] [ رضا یوسفی ]

 امام حسن مجتبی علیه السلام در شب نیمه رمضان سال سوم هجری در مدینه چشم به جهان گشود و حدود هفت سال از دوران زندگی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم را درک کرد و پس از آن حضرت حدود سی سال با پدر بزرگوارشان علی بن ابی طالب علیه السلام ملازمت داشت. بعد از شهادت امیرالمؤمنان علیه السلام به مدت ده سال عهده دار مقام امامت بودند و در 28 صفر سال پنجاه هجری در سن 47 سالگی به دستور معاویه بن ابی سفیان و به دست جعده دختر اَشْعَثِ بنِ قِیس مسموم شد و بر اثر همان زهر به شهادت رسید.
ادامه مطلب...
[ سه شنبه 89/11/12 ] [ 8:38 صبح ] [ رضا یوسفی ]

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

* امام خمینی پس از سال‌ها دوری و تبعید به کشور بازگشت. ایران اسلامی شاهد بزرگترین و تاریخی‌ترین استقبال بود. حضور میلیونی مردم که صف مستقبلین را از فرودگاه تهران تا بهشت زهرا امتداد داده بود، حاکی از عشق و علاقه بی‌نظیر آن‌ها به رهبر خویش بود.

* حضرت امام به هنگام خروج از فرانسه با ارسال پیامی خطاب به مردم فرانسه، ضمن اظهار تشکر از آن‌ها خداحافظی کردند.

* امام خمینی پس از اقامه نماز در کف هواپیما، روی دو پتو با آرامش خوابیدند. این در حالی بود که همه علاقمندان، دوستداران و نزدیکان ایشان، نگران انجام این پرواز بودند. خطر انهدام هواپیما و یا ربودن آن در آسمان چیزی بود که همه را تا لحظه فرود آن در فوردگاه تهران، نگران ساخته بود.

* با ورود حضرت امام به سالن فرودگاه، فریاد «الله اکبر» سالن فرودگاه را به لرزه در آورد. مستقبلین با خواندن سرود «خمینی ای امام»، اشک‌های مشتاقان را بر گونه‌هایشان جاری کردند.

ادامه مطلب...
[ دوشنبه 89/11/11 ] [ 8:42 صبح ] [ رضا یوسفی ]

بررسی تحلیلی تاریخ دو قرن اخیر ایران ، بخصوص سالهای پس از 1300 از جهات بسیاری حائز اهمیت است . چگونگی نفوذ ،‌ حضور و سلطه استعمار و جابه‌جایی دو امپراتوری استعماری و چگونگی برخورد جریانهای فکری مختلف با مسائل سیاسی و فرهنگی و همچنین نقش مردم از زمانهای مختلف و تاثیر حضور آنان در تحولات سیاسی ـ اجتماعی ، برای سیاستگزاران و مدیران کشور بشدت مورد نیاز می‌باشد.علل و عوامل شکل‌گیری و چگونگی روند انقلاب اسلامی از دهه 40 تا کنون همچنان مورد بحث و بررسی و اختلاف نظر می‌باشد. هر یک از گروهها و جریانهای سیاسی و اعتقادی به گونه‌ای موضوع را تجزیه وتحلیل و نتیجه گیری کرده‌اند.
اگر چه بسیاری سعی کرده‌اند این انقلاب را در ردیف سایر انقلابها و تحولات معمول دنیا بدانند اما در عمل نظرات آنان با واقعیتها فاصله زیادی دارد. زیرا نیروی این انقلاب مردمی و اسلامی بدون هیچ‌گونه مرزبندی طبقاتی و گروهی بوده و ایدئولوژی ان اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله می‌باشد که سازش با نظامهای رایج دنیا ندارد و رهبری آن توسط یکی از مردان کم نظیر تاریخ حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه) با ویژگیهای خاص خود بود. به همین دلیل جریانات و تحولات قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مخالف غالب تحلیها و پیش بینی‌های سیاستمداران وتحلیگران سیاسی بود.واقعیت این است که دنیا با چنین انقلابی آشنایی نداشت و لذا در برخورد با آن نیز شیوه‌ها و روشهای معمول را به کار می‌گرفت که کارآیی و تاثیر چندانی در سیر جریان دیده نشد. اگر نظرهای مختلفی که در مورد علل تکوین وداوم انقلاب مطرح شده تدوین شود طبعاً صاحبنظران داخلی تائید می‌کنند، این است که عوامل اساسی انقلاب عبارتند از : ادامه مطلب...

[ یکشنبه 89/11/10 ] [ 9:54 صبح ] [ رضا یوسفی ]
<< مطالب جدیدتر ........ مطالب قدیمی‌تر >>

.: Weblog Themes By MihanSkin :.

درباره وبلاگ

امکانات وب